block 1

Sladdar och pluggar:
Vad du ska och inte ska göra!

 

 I detta inlägg kommer vi dela med oss av relevant information som du behöver veta om sladdar och pluggar. Först av allt är det viktigt att veta att en sladd med plugg är menat att bli kopplade till en lampa för att kunna föra strömmen genom ett eluttag. Vi kommer här att förklara hur man kopplar samman en sladd med plugg till din lampa för att kunna använda den genom ett eluttag.

Kup teraz

Skillnaden mellan en jordad och ej jordad ledningsplugg:

Det är viktigt att förstå skillnaden på en jordad ledningsplugg och en icke-jordad ledningsplugg. En jordad ledningsplugg har tre olika ledningar som alla har en varsin färg:

Grön/Gul sladd: Detta är den jordade sladden, lampan är dubbelisolerad och fungerar som en skyddande ledning mot elektriska stöttar och / eller brand. Jordade lampor behövs mestadels i fuktiga utrymmen i ditt hem för att förhindra att kortslutning sker. Skulle en kortslutning uppstå skyddar det lampan och spänningen förs till jorden.

Brun sladd: Detta är huvudsladden där energin förs igenom, det är alltid spänning i denna sladd. Detta är plus-sladden.

Blå sladd: Detta är minus-sladden, det finns ingen spänning i denna sladd. Sladden ser till att endast släppa ut elektricitet. Denna sladd är minus eller noll-sladden.

block 7

Vill du ansluta en sladd och en plugg till din lampa?

Har du en lampa som du vill ansluta till en sladd och plugg? Detta kan enkelt lösas! Skaffa en sladd och en plugg, med eller utan strömbrytarknapp beroende på hur du vill använda lampan, anslut enkelt sladden till lampan och plugga in den i ditt eluttag! Vi har ett stort utbud av olika färger och längder på våra pluggledningar.

block 7