installera - vägglampa - banner

Ska du installera en vägglampa? Så här gör du!

Har du äntligen hittat den perfekta vägglampan som passar med ditt nattduksbord eller skrivbord men vet inte hur du installerar den? Vi ger dig här intruktioner som visar hur du gör det!

 

Du behöver:

  • Multimeter

  • Borr

  • Tång

  • Skruvmejsel

  • Skruvar och plugg

  • Eventuellt en slagborr

 

Du behöver

Steg 1: Stäng av strömmen

Stäng av all ström i samma rum du ska installera innan du påbörjar installationen av din vägglampa. Använd en multimeter för att säkerställa att strömmen är avstängd.

Steg 1: Stäng av strömmen

Steg 2: Montera takfästet

Lossna väggupphängningsbeslaget med en skruvmejsel och skruva fast det på väggen med hjälp av skruvar och pluggade hål. När du har monterat beslaget placerar du lampan på och skruvar den på plats, normalt med två skruvar på sidan.

Steg 2: Montera takfästet

Steg 3: Koppla elkablarna till anslutningsklämmorna

Se till att det finns plats för att ansluta kablarna till din vägglampa. Börja med att ta bort lite (ca 0.5 cm) av plasten från den svarta och blå sladden så metallen är frilagd. Anslutningsklämman har två till tre hål, två av dessa är till de svarta och blå sladdarna och mittenhålet är till jordsladd (gulgrön sladd). Om din lampa är jordad ska också denna sladd kopplas i. Skruva fast sladdarna ordentligt med en skruvmejsel.

Steg 3: Koppla elkablarna till anslutningsklämmorna

Steg 4: Sätt fast vägglampan

Montera pendellampan på takfästet. Lyft upp lampan till fästet och skruva fast.

Steg 4: Sätt fast vägglampan

Steg 5: Skruva i glödlampan

Nu när vägglampan är helt installerad så ska du skruva i glödlampan och slå på strömmen. Om lampan inte kommer med inbyggd LED-ljuskälla ska du säkerställa att du har rätt glödlampa. På vår hemsida kan du hitta den glödlampa just du behöver till din lampa. När strömmen på påslagen igen så kan du tända din lampa och se hur vackert den lyser!

Steg 5: Skruva i glödlampan

Steg 6: Anslut en sladd och anslut till en vägglampa

Vill du ha en sladd och stickkontakt på din vägglampa? Detta kan enkelt fästas i koppingsdosan på vägglampan. Om du vill att sladden ska vara mer diskret från lampan så kan du borra ett hål på lampfästst i vilken sladden kan dras igenom. På sä sätt kommer hela vägglampan kunna monteras helt platt mot väggen.

Een stekker aan een wandlamp bevestigen

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.