banner duurzaam retourbeleid

Hållbar Returpolicy

Varje företag har en påverkan på omgivningen och miljön överlag. Vi som företag är medvetna om det detta och är en del av den effekt som uppstår. Likväl känner vi att vi har ett ansvar att säkerställa att vi bidrar positivt och utvecklas när det kommer till miljön. Eftersom det nu finns en stor ökning gällande kunder online är det mer nödvändigt än tidigare att hålla en hållbar och miljövänlig returpolicy inom vår egna organisation. Fler produkter sålda online resulterar ofta i att fler produkter returneras, med denna påverkan av onlineköp betyder det att vi skapar mer skada på miljön då en retur skapar två transporteringssträckor istället för en.

Vi är mycket uppmärksamma och utforskar ständigt möjligheter att reducera returer och säkerställer att onödiga transportrundor inte äger rum. Genom vårt löfte att fortsätta jobba mot detta speciferar vi vår produktinformation så mycket som möjligt, tydligare och bättre produktbilder, paketerar ordrarna bättre säkert och stabilt för att förhindra att produkter går sönder under transport. Vi ändrar också sättet vi emballerar försändelserna, vi kommer nu att paketera i en mer kompakt och storleksvänlig förpackning för att fastställa att fler produkter får plats i en leverans.En andra chans

När en kund returnerar en produkt går den alltid genom en tuff kvalitétskontroll för att säkerställa att produkten håller måttet för att skickas till nästa kund. Även väldigt trasiga eller skadade returer så går också igenom en tuff kvalitétskontroll för att se om det finns delar som går återanvänds igen inom våran egna avdelning. För extremt trasiga varor så kollas dem noga igenom för att se om det är delar som vi kan återanvända igen.Vi gör vårt yttersta för att säkra att majoriteten av de returnerade varorna används i företaget igen. Efter kvalitétskontrollen av de returnerade varorna används de som sagt som reservdelar till nya produkter, till företagets bruk eller går till återvinning. Vi låter alltid våra kunder vara fullt medvetna om våra processer samt vårt tillvägagångssätt för att förbygga miljöförstöringen.

Outlet Breda