installera - infällda spotlights - banner

Ska du installera infällda spotlights? Så här gör du!

Att installera infällda spotlights kan vara komplicerat men med våra instruktioner så blir det enkelt!

 

Du behöver:

  • Måttband

  • Penna

  • Skruvmejsel

  • Multimeter

 

Du behöver

Steg 1: Stäng av strömmen och läs instruktionerna noggrannt

Stäng av strömmen innan du påbörjar installationen. Spotlightens dimensioner står på instruktionsbladet, avståndet mellan spotten och väggen är en meter och avständet mellan spottarna bestämmer du själv. Mät ut vart du vill att dina spotlights ska sitta och markera med en penna.

Steg 1: Stäng av strömmen och läs instruktionerna noggrannt

Steg 2: Borra hål vid markeringarna för varje spot i taket

Innan du börjar borra ska du försäkra dig om att du borrar rätt storlek på hålen. Om hålen blir ett par millimeter för breda eller djupa så bör det inte påverka monteringen. Kom ihåg att använda skyddsglasögon när du borrar.

Steg 2: Borra hål vid markeringarna för varje spot i taket

Steg 3: Sätt i spotligtsen

Efter du har borrat hålen ska själva lamporna monteras. Se till att du har sladdar dragna till alla hål och testa med en multimeter så att de har ström. När detta är bekräftat i samtliga hål ska strömmen stängas av. Varje spotlight har en öppning där sladdarna kopplas in, koppla till den svarta och blå och skruva fast dem. Om spotten är jordad ska den gulgrönavita sladden också kopplas till öppningen i mitten. Tryck in alla sladdar i innertaket, lås fast fjädrarna och sätt in spotlighten i hålet och passa till. Gör detta för samtliga spotlights.

Steg 3: Sätt i spotligtsen

VARNING:

Spotlights kan bli mycket varma vid användning av halogenglödlampor som avger värme och kan orsaka bränder. Om spotlighten inte är branscertifierad ska den ej monteras i någonstans där isolering finns i innertaket. Du måste köpa till eldkåpa om du önskar att installera en icke-certifierad spotlight.

Steg 4: Sätt i glödlampor

Sist till sist in glödlamporna i spotlightsen. Beroende på typen av infälld spotlight så kan man behöva montera glödlamporna innefrån vilket betyder att lamphuvudet ska monteras ned.

Steg 4: Sätt i glödlampor

Steg 5: Ingen transformator behövs för varje lampa

Vill du installera flera inbyggda spotlights med en transformator, men har du bara en huvudströmanslutning? I så fall kan du skapa en kedja genom att enkelt skapa en ögla. Huvudanslutningen som du ursprungligen installerade vid varje infälld spot, ta en ny blå och svart sladd och anslut den till nästa installerade spot. Upprepa detta tills du har gjort det för alla dina lampor, om de är jordade så försäkra dig om att du också ansluter jordsladden (gulgrön) i mittplinten och gör det för alla lampor.

Passo 5.  È necessario un trasformatore per ogni faretto?

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.