installera - skensystem - banner

Ska du installera ett skensystem? Så här gör du!

Med ett skensystem kan du montera flera spotlights på rad. Vi ger dig här intruktioner som visar hur du installerar systemet!

 

Du behöver:

  • Måttband

  • Skruvar och plugg

  • Penna

  • Skruvmejsel

  • Multimeter

 

Du behöver:

Steg 1: Välj ut vart systemet ska sitta och stäng av strömmen

Om du ska installera ett skensystem så är det viktigt att kontrollera att man har ett lamputtag i taket så du kan få ström till lamporna. Välj ut en passande plats där systemet passar bra och kommer göra mest nytta. Kontrollera att strömmen är avstängd och dubbelkolla med en multimeter.

Steg 1: Välj ut vart systemet ska sitta och stäng av strömmen

Steg 2: Fäst skenorna i taket

En skena har ofta en eller flera ändskarvar på vilka du kan skarva på flera skenor. Välj ut vart skenan ska sitta och markera med en penna. Borra hål och fäst skenan med skruv.

Steg 2: Fäst skenorna i taket

Steg 3: Anslut kablarna till pendellampan

Nu är det dags att koppla in kablarna till lampan. Ta bort ca 0,5 cm av plasthöljet på den blå och svarta kabeln så metalldelen visas. Lampkabelinsatsen har två till tre öppningar, två av dessa är svart och blå och ibland i mitten hittar du en öppning för en jordkabel (gulgrön). Om din pendellampa är jordad, se till att du även ansluter denna sladd till infästningen av pendellampans öppning och skruva fast den med en skruvmejsel.

Steg 3: Anslut kablarna till pendellampan

Steg 4: Montera spotlightsen på skenan

Nu när skenan är installerad där du önskar så ska spottarna monteras. Se till att strömmen fortsatt är avstängd. Spotlightsen monteras oftast med ett enkelt klicka på-system som inte kräver några verktyg. Så enkelt är det att installera ett skensystem!

Steg 4: Montera spotlightsen på skenan

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.