installera - taklampa - banner

Ska du installera en taklampa? Så här gör du!

Att installera en taklampa kan vara svår för vissa. Men med våra instruktioner är det ett enkelt jobb!

 

Du behöver:

  • Multimeter

  • En penna

  • Tång

  • Skruvmejsel

  • Skryvar och plugg

  • Eventuellt en slagborr

  • Borr

 

Du behöver

Steg 1: Stäng av strömmen

Stäng av strömmen runt installationsområdet innan du börjar installera din taklampa. Använd en multimeter för att säkerställa att det inte finns någon aktiv strömförsörjning i sladdarna.

Steg 1: Stäng av strömmen

Steg 2: Fäst takmonteringsbeslaget

Skruva av monteringsbeslaget från lampan och fäst beslaget i taket. Beroende på hur det ser ut i ditt hem så ska beslaget fästas i kopplingsdosan eller direkt i taket. Om det ska fästas i taket kan förborrning krävas.

Steg 2: Fäst takmonteringsbeslaget

Steg 3: Koppla in sladdarna i lampan

Nu är det dags att ansluta elsladdarna till lampan. Du börjar med att ta bort en liten bit av plasten som omger anslutningskablarna upp till 0,5 cm från den bruna och blå sladden. Lampans inlägg har två till tre öppningar, två av dessa är till den bruna och blå sladden och ibland i mitten hittar du en öppning för en jordad sladd (gulgrön). Om din pendellampa är jordad, se till att du också ansluter den här sladden till infästningen av lampans öppning och skruva dem på plats med en skruvmejsel.

Steg 3: Koppla in sladdarna i lampan

Steg 4: Montera taklampan

När beslaget är på plats och sladdarna även så, så ska lampan fästas i beslaget och hägas på plats. Skruva fast lampan i beslaget.

Steg 4: Montera taklampan

Steg 5: Sätt i glödlampan

Nu när taklampan är helt installerad är det dags att sätta in en glödlampa och slå på strömmen igen. Ofta finns levereras ingen glödlampa med din taklampa, därför är det viktigt att du hittar en kompatibel ljuskälla som ska användas. Du kommer att kunna hitta rätt glödlampa för dina behov på vår hemsida. När strömmen är på och lampan iskruvad sätt på skyddet igen, slå på din lampa och se hur den lyser upp!

Steg 5: Sätt i glödlampan

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.