takfläkt - banner

Ska du installera en takfläkt? Så här gör du!

Det finns många takfläktar som kompletterar din inredning och på samma gång ger vackert ljus i ditt hem samt svalkar. Vad många inte vet dock är att de också är praktiska på vintern om man ändrar till vinterläge. Detta ändrar fläktbladens riktning så den kalla luften blir blåst uppåt så den varma luften som ju normalt stiger, skickas nedåt och värmer upp ditt hem. På så sätt sparar du på värmekostnaden!

 

Du behöver:

  • Multimeter

  • Borr

  • Slagborr

  • Skruvar och plugg

  • Långa skruvar

 

Du behöver

Steg 1: Stäng av strömmen

Stäng av all ström i samma rum du ska installera innan du påbörjar installationen av din takfläktslampa. Använd en multimeter för att säkerställa att strömmen är avstängd, och om den inte lyser upp så är strömmen avslagen.

Steg 1: Stäng av strömmen

Steg 2: Fäst bladen på fläkten

Skruva fast bladen på fläkten med en skruvmejsel.

Steg 2: Fäst bladen på fläkten

Steg 3: Fäst förlängningsstången på fläkten

Anslut sladdarna från fläkten till fläktkåpan och skruva locket på plats. Dra genom elsladdarna genom förlängningsstången och sätt på takplattan/locket. Förlängningsstången är nödvändig för att säkerställa att fläktbladen inte träffar taket. Fäst balansbollen i toppen av stången på andra sidan av plattan/locket. Denna boll säkerställer att fläkten håller sig balanserad och inte vrids när den är påslagen.

Steg 3: Fäst förlängningsstången på fläkten

Steg 4: Fäst mottagaren och takfästet

Placera takplattan/locket runt balansbollen och placera sedan mottagaren inuti plattan. Fäst fläktens strömkablar till mottagaren, mottagaren låter dig använda fjärrkontrollen till fläkten.

Steg 4: Fäst mottagaren och takfästet

Steg 5: Skruva i glödlamporna och montera lampskärmen

Vänd fläkten och skruva i glödlamporna och skruva åt lampskärmen.

Steg 5: Skruva i glödlamporna och montera lampskärmen

Steg 6: Fäst fläkten i taket

Anslut elsladdarna i ditt tak till fläktens anslutningsklämmor. Fäst fläkten i taket med skruvar. Det rekommenderas starkt att inte enbart fixera fläkten till takfästet eftersom detta inte är tillräckligt starkt och att fläkten senare kan falla ner. Se till att du borrar skruvarna i en regel eller i taket. Nu är din takfläktinstallation klar!

Steg 6: Fäst fläkten i taket

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.