taklampsfäste - banner

Ska du montera en lampa i en takplatta?

Här på lamporochljus.se säljer vi takplattor i olika storlekar och färger. I dessa takplattor kan du fästa flera lampor och snyggt dölja sladdar och liknande för en fin look. Här följer några tips till hur du intsallerar lampor rätt.

 

Du behöver:

  • Slagborr

  • Skruvmejsel

  • Skruvar, muttrar och plugg

  • Dina valda pendellampor

  • Borr

 

Du behöver

Steg 1: Stäng av strömmen

Stäng av all ström innan du installerar dina lampor. Använd en multimeter för att säkerställa att strömmen är avslagen.

Steg 1: Stäng av strömmen

Steg 2: Ta bort den ursprungliga takplattan/fästet från dina lampor

Du behöver inte det fäste som redan satt på lamporna när du fick dem så börja med att ta bort dessa och lossna kopplingsklämmorna.

Steg 2: Ta bort den ursprungliga takplattan/fästet från dina lampor

Steg 3: Borra hål i takplattan

Borra de antalet hål som behövs i din takplatta beroende på hur många lampor du ska montera. Dra iegnom sladden och fäst den med en mutter inuti takplattan. upprepa för samtliga lampor som ska monteras i takplattan.

Steg 3: Borra hål i takplattan

Steg 4: Koppla in lamporna

Takplattan måste passa in med ett strömuttag för att ge ström till lamporna som du ska installera på takplattan. Beroende på hur många lampor du vill installera på takplattan, kommer alla lampor att behöva ström för att tända och det går att göra genom att ansluta alla lampor till ett centralt kontaktdon. Gruppera alla de blå kablarna till en öppning och de svarta till andra öppningen, och om lamporna är jordade ska alla de gulgröna kablarna till mittöppningen. Om du har många lampor som ska monteras men får inte plats med alla i ett kontaktdon behöver ansluta kan du allt i ett under en koppling. Detta kan göras genom att köpa extra kablar och en kopplingslist och skapa en kedja genom att skruva dit alla kablar. Tänk på att om lamporna är jordade (gulgrön kabel) ska dessa också anslutas till mittöppningen. På detta sätt kan du ha flera lampor med hjälp av en takplatta.

Steg 4: Koppla in lamporna

Steg 5: Fäst takplattan i taket

Borra ett hål i båda sidorna av takplattan och borra hål i taket med samma avstånd, insätt plugg. Fäst takplattan i de förborrade hålen med skruvar. Nu är det färdigt!

Steg 5: Fäst takplattan i taket

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.