pendellampa - banner

Ska du installera en pendellampa? Så här gör du!

Har du äntligen hittat en vacker pendellampa som ska sitta över matbordet eller köksön men som du inte helt vet hur du installerar? Vi ger dig här intruktioner som visar hur du gör det!

 

Du behöver:

  • Multimeter

  • Tänger

  • Skruvmejsel

  • Skruvar och plugg

  • Eventuellt slagborr

  • Borr

 

Du behöver:

Steg 1: Stäng av strömmen

Stäng av all ström i rummet du ska installera i innan du påbörjar minteringen. Använd multimetern för att avgöra att det inte är någon ström i kablarna.

Steg 1: Stäng av strömmen

Steg 2: Montera takfästet

Borra de hål som behövs för monteringen i taket och montera därefter takfästet. Ibland kan en krok krävad för monteringe, en sådan kan du hitta i de flesta järnhandlar eller hobbybutiker.

Steg 2: Montera takfästet

Steg 3: Anslut kablarna till pendellampan

Nu är det dags att koppla in kablarna till lampan. Ta bort ca 0,5 cm av plasthöljet på den blå och svarta kabeln så metalldelen visas. Lampkabelinsatsen har två till tre öppningar, två av dessa är svart och blå och ibland i mitten hittar du en öppning för en jordkabel (gulgrön). Om din pendellampa är jordad, se till att du även ansluter denna sladd till infästningen av pendellampans öppning och skruva fast den med en skruvmejsel.

Steg 3: Anslut kablarna till pendellampan

Steg 4: Montera pendellampan

Montera pendellampan på takfästet. Lyft upp lampan till fästet och skruva fast.

Steg 4: Montera pendellampan

Steg 5: Insätt i glödlampan

Nu när pendellampan är helt installerad så är det tid för att sätta i glödlampan och slå på strömmen igen. Ofta medföljer ingen glödlampa och därför är det viktigt att hitta en kompatibel ljuskälla till din pendellampa. På vår hemsida hittar du ett stort utbud med de glödlampor du kan tänkas behöva. När strömmen på påslagen, tänd då din lampa och se hur vackert den lyser upp!

Steg 5: Insätt i glödlampan

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.