atmosfär i din trädgård

Vill du skapa en mysig atmosfär i din trädgård? Skapa en stämningsbelysningsplan!

 

Trädgårdsbelysning ska vara funktionell och bidra till atmosfären utomhus. Om du har jobbat hårt för att skapa en vacker trädgård så vill man ju också njuta av den när solen gått ner. Med rätt stämningsbelysning kan du ge din trädgård den uppmärksamhet som den förtjänar samtidigt som du garanterar en mysig och härlig atmosfär.

 

Backa tillbaka och observera

Ta en bra titt på din trädgård. Finns det speciella områden som du vill markera? Kanske en viss rabatt eller en prydnad i trädgården? Kanske vill du rikta ljus på din damm eller staket? Eller kanske ett stort långt träd som behöver lite extra uppmärksamhet.

atmosfär i din trädgård

Atmosfär i din trädgård

Funktionell belysning finns i din trädgård för att säkerställa att tillräckligt med ljus ges till de platser där det behövs, men normalt bidrar det inte till din trädgårdsmiljö. För detta behöver du atmosfärisk belysning. Medan dessa lampor inte brukar ge dig tillräckligt med funktionellt ljus, så hjälper de dig att skapa en vacker atmosfär i din trädgård.

atmosfär i din trädgård

Skapa en belysningsplan

När du väl har bestämt var din funktionella belysning ska vara på din belysningsplan kan du nu se till att du lägger till din atmosfäriska belysning i din trädgård. Om du behöver råd om funktionell trädgårdsbelysning kan du läsa mer på vår funktionella trädgårdsbelysningsida. När du har ritat din trädgårdsplan enligt skala, markera då ut vart du vill skapa extra atmosfär. Ange tydligt vilka material du behöver för detta, till exempel om du har tillräckligt med elkablar i de önskade omreådena. Tänk också på vilken typ av belysning som skulle fungera bäst, till exempel markspotlights, pollare eller utomhusslingor. När du har lagt till dessa saker i din plan kommer det att ge dig en tydligare uppfattning om hur slutresultatet kommer att se ut.

atmosfär i din trädgård

Behöver du hjälp?

En belysningsplan hjälper till att belysa en fin trädgård, men många glömmer ofta denna del av hemmet. Om du har några frågor till hur du skapar din belysningsplan är du välkommen att kontakta oss!

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.