Vad är fördelarna med LED-belysning?

Fördelarna med LED-belysning

LED-belysning har blivit alltmer populärt att använda och folk börjar välja att ersätta sin standardhalogenbelysning till LED. Men varför? Vilka är fördelarna med LED-belysning?


1. LED är mer energieffektivtlichtbron

LED-lampor förbrukar 80-90% mindre energi än glödlampor och halogenlampor. Även om LED kan vara dyrare att köpa, kommer effekterna av användningen på lång sikt att se till att du tjänar in pengarna igen eftersom du kommer att märka att du sparar på din elräkning.


2. LED har längre livstid

LED har en längre livslängd än standard- och halogenbelysning. Livslängd för LED-belysning är vanligtvis mellan 15 000-50 000 timmar, det är minst 2-10+ år! Om en LED-lampa till exempel lyser kontinuerligt i 8 timmar om dagen och har en livslängd på 30 000 timmar, kommer den här lampan att vara i minst 7 år, så tänk dig om du använder lampan mindre än 8 timmar om dagen så kan lampan hålla i 15+ år! Det kan jämföras med en glödlampa som varar i ca 1000 timmar (1 månad), halogenljus som varar cirka 2000 timmar (2 månader) och andra energibesparingslampor som i snitt håller i ca 5000 timmar (6 månader). Därför är LED-lamporna överlägset mer hållbara!


3. LED-lampor genererar inte värme

Glödlampor och halogenlampor blir mycket varma och därför måste du vara mycket försiktig när du behöver byta dem så att du inte bränner dig. Ibland blir dessa typer av glödlampor så varma att de kan explodera och de kan orsaka att svarta fläckar dyker upp i närliggande tak eller väggar. LED-lampor gör inte något av dessa saker eftersom de bara släpper ut liten mängd värme eller ingen alls.


4. LED-lampor finns i olika färger och färgtemperaturerkelvin

VFörr fanns bara LED i ljusa, kalla vita färger men med tiden har det ändrats och du kan nu få LED-belysning i många olika färger och temperaturer. Med traditionella glödlampor och halogenlampor är färgtemperaturen i kelvin mer eller mindre fixerad. LED kommer nu i en mängd olika versioner, både varma vita och kalla vita färger och olika temperaturer!


5. LED behöver inte "värmas upp"

Om du använder andra energibesparande lampor så kanske du har märkt att när du slår på din lampa så måste du kanske vänta lite för att fullt ljus ska komma på vilket beror på att dessa lampor måste värmas upp för att kunna ge full ljusstyrka. Det här är inte fallet med LED, de slås på omedelbart och med 100% ljusstyrka.


6. LED är miljövänligt

LED-ljus är mer miljövänligt än alla andra typer av ljus. De har en längre livslängd och är mycket mer energieffektiva, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ. Dessutom innehåller LED-lampor inget giftigt kvicksilver som finns i andra lampor.


Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.