Dimma LED-belysning

Dimbar LED-belysning, vad ska man tänka på?

När det gäller LED-belysning så undrar många om den är dimbar. Det korta svaret på den frågan är: Ja, LED-belysning är dimbar! Det finns dock några viktiga saker som du måste ta hänsyn till.


Kontrollera alltid att glödlampan är dimbar

Inte alla LED-lampor eller glödlampor är dimbara, så det är viktigt att ta reda på om ljuskällan är dimbar innan du köper den. Om du köper en lampa som kräver en glödlampa, anges det alltid om lampan är lämplig för LED-ljuskälla och om lampan är dimbar.

 

Dimma LED-belysning


Använd en LED-dimmer

Folk antar ofta att de kan använda sin vanliga dimmerkontakt för LED-lampor, men det är inte möjligt i många fall. Befintliga dimmerströmbrytare har ofta en minstaeffekt på 50W, men eftersom LED-lampor tenderar att ha lägre effekt än standardlampor så kommer den inte att nå den minsta effekt som krävs och därför förvirra dimmerströmbrytaren vilket gör att lampan börjar flimra, surra eller överhettas.

Om du dimrar en standardlampa som halogen och ljusintensiteten sänks till 50% via dimning kommer halogenlampan att nästan inte ge någon ljusutgång, men om du gör detsamma med en LED-lampa kommer LED-lampan att ge 50% av dess kapacitet. En standarddimmerströmbrytare kan inte användas med en LED-lampa, eftersom du kommer dämpa LED-lampan antingen helt eller inte särskilt bra. LED-lampor behöver sin egen speciella elektroniska dimmerströmbrytare för att få fullt fungerande ljus och dimljus.


Vilken LED-strömbrytare ska man välja?

I vårt sortiment av dimmerströmbrytare hittar du olika LED-dimmerbrytare. Det rekommenderas att alltid välja den mest rekommenderade och lämpliga LED-dimmerströmbrytaren istället för billigare, mindre välpassande versioner då dessa ofta har en kortare livstid. Elektronisk dimmerbrytare är idealisk eftersom de tenderar att vara mer universella och lämpar sig för alla typer av glödlampor som glödlampor, halogen och LED-lampor. När du väljer en dimmerbrytare, se till att du uppmärksammar den effekt som omkopplaren kan hantera, till exempel om du har en glödlampa med 100W måste du ha en dimmerbrytare som kan hantera denna effekt.

 

Dimma LED-belysning

Du kan nå oss på följande sätt:

Kontakta oss via:

Om du behöver hjälp eller har frågor, vänligen kontakta oss:
  • Måndag till fredag: från 9 till 17.