Allt du behöver veta om detta finns här!
Läs all information och välj sedan den perfekta ljuskällan för ditt hem.
Checkout using your account
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles Google Privacy Policy och Terms of Service gäller.
Checkout as a new customer
Att skapa ett konto har många fördelar:
Vid en beställning på 1000 kr eller mer skickar vi dina lampor utan fraktkostnad! Beställningar som görs före kl. 20 skickas samma dag.
Det kan självklart hända att du inte är nöjd med din beställda produkt(er). Inga problem! Du kan alltid returnera den/dem till oss. Du kan returnera din produkt inom 90 dagar.
Med Klarna kan du enkelt och säkert betala senare hos lamporochljus. Det betyder att du får din beställning först och bara behöver betala senare. När din beställning har skickats har du 30 dagar på dig att betala. Se till att betala i tid för att undvika extra kostnader! Klarnas betalningsvillkor gäller.
Observera att ovanstående lampa levereras utan ljuskälla, beställ separat
Plast lampskärm koppar 50/50/25
Besvarad av :
En lampsockel kallas även för lamphållare. Det är kopplingen mellan lampan (armaturen) och ljuskällan, alltså den del där ljuskällan går ihop med lampan. Vi har listat de 8 vanligaste lampsocklarna åt dig. Typer som börjar med bokstaven E är roterande uttag och typer som börjar med GU är plug-in uttag.
E27
Det stora, vanligaste roterande uttaget. Gängan/diametern är 27 mm tjock och passar för 230V, dvs de flesta LED-lampor.
E14
Det lilla roterande uttaget. Gängan/diametern är 14 mm tjock och passar därför till de något mindre LED-lamporna. Liksom E27 lampsockel passar den för 230V. Du ser ofta denna lampsockel i omgivande belysning som bordslampor.
G9
Lampsockeln G9 är en stickkontakt med två öglor med 9 mm mellanrum. Denna lampsockel finns ofta i mindre vägg- eller taklampor.
GU10
Detta insticksuttag har en bajonettkoppling: två stift med 10 mm avstånd mellan dem. Ljuskällor med denna lampsockel används främst för spotlights och är lämpliga för 230V. Stiften förs in i spotlightens hål och ljuskällan sätts på plats genom att man drar ett kvarts varv.
GU5.3
Dessa lampsocklar har två små metallstift med 5,3 mm avstånd mellan dem som leder strömmen. De kallas också bipin-fot eller plug-in-foot-socklar. Ljuskällor med denna lampsockel används främst i badrum, kök eller utomhus eftersom de är lämpliga för 12V, vilket är en säker spänning för våtutrymmen. Observera att du alltid behöver en transformator för en 12V ljuskälla.
GX53
Detta insticksuttag har en bajonettkoppling med stift med 53 mm mellanrum. Lampan sätts fast genom att man trycker in ljuskällan i armaturen och sedan vrider den ett kvarts varv. Lampsockeln GX53 används främst för taklampor.
G53
Många halogenspotlights har en G53 lampsockel. Numera finns även G53 LED-spotlights. Det är en rund lampsockel med stift i botten. Endast ljuskällan AR111 har en G53 lampsockel. Ljuskällan AR111 har en diameter på 111 mm och används främst i stora utanpåliggande och infällda spotlights på 12V. Observera att du alltid behöver en transformator för en 12V ljuskälla. Ljuskällan fixeras med skruvar eller klämmor.
Skuggstödet för en lampskärm ser till att din lampskärm passar perfekt på armaturen. På lamporochljus har vi lampskärmar med E14, E27 eller klipsstöd.
E14-stöd
Dessa lampskärmar är endast lämpliga för armaturer med E14-sockel.
E27-stöd
Dessa lampskärmar är lämpliga för armaturer med E27-sockel. Vissa lampskärmar med E27-fattning är också kompatibla med E14-fattade armaturer. Observera skärmens dimensioner för att säkerställa att den passar.
Klipsstöd
Dessa lampskärmar är lämpliga för E14-socklar och/eller P45-socklar (eller 4,5 cm och mindre). En klippskugga används främst för ljuskronor.
EAN står för "European Article Number". Det är ett unikt identifikationsnummer som används för att märka produkter inom detaljhandeln. Detta nummer underlättar hanteringen av lager, försäljning och logistik på ett effektivt sätt. Varje EAN-nummer innehåller information som ursprungsland, tillverkare och en unik produktnummer, vilket gör det lättare att skanna och spåra produkter.
tooltip_brand_qazqa
På lamporochljus delar vi in våra lampor i ett antal designstilar för att säkerställa att din nya lampa matchar din interiör.
Design
Denna designstil känns igen på sin raffinerade och genomtänkta design. Det är mycket fokus på finish och lyx med ett öga för detaljer. Element som mjukt läder, härliga tyger och trä med perfekt yta hittar man i denna designstil. Ofta är grunden ganska ljus och accentfärger används som motvikt och för att göra inredningen personlig.
Art Déco
En art déco-interiör är ofta mer sprudlande och påminner om 1920-talet. Till exempel rika färger som djuplila, påfågelblått, gul ockra och mörkgrönt. Det förekommer ofta gulddetaljer. Material som sammet, satin, marmor, lackerat trä och kristallglas återspeglas i art déco-stilen. Geometriska former, frodiga mönster och spegelytorna är ofta förekommande. Kort sagt, en lyxig inredningsstil!
Retro
Retrostilen påminner om tiden efter 1980. Varma färger som gul ockra, smaragdgrönt, mörkblått och konjak används flitigt. Ofta ser man 70-talsdesinger med bland annat cirklar och sicksack-mönster. Men också tidlösa material som marmor, varm valnöt och en blandning av metaller.
Lantlig stil
Den lantliga inredningsstilen använder naturliga material som obehandlat trä, vass, rotting, ull, bomull, linne och betong. Detta ger mycket värme och ljus i din interiör. Denna inredningsstil är ganska enkel utan en massa krimskrams. Detta ger dig en "ren natur"-känsla.
Industriell stil
Detta är en ärlig livsstil med rena, råa och okomplicerade material. Dessa inkluderar betong, rostfritt stål, trä och stål. En industriell inredning känns ofta ganska avslappnad, vilket också återspeglas i möbler och material. Du skapar en "gammal själ" i ditt inre.
Lantligt/landsbygd
Denna livsstil betonar den naturliga skönheten hos material som väderbitna, råa träslag, ull och linne. Vanliga färger i denna inrednignsstil är jordfärger och sandfärger som vit, beige, taupe och varmgrå, ofta med en matt finish. Formerna är ofta strama, men lämpliga för materialet. En mycket varm och ren inredningsstil!
Klassisk/antik
Den klassiska/antika inredningsstilen är tidlös och blir aldrig omodern. Det andas ofta lyx och är väldigt elegant. Det är mycket symmetri, och en antik möbel eller lampa hör till. Det är vanligt med många graciösa kurvor och robusta former med material som glas, sammet, siden, marmor och trä. Intensiva färger som vinröd och djuplila är karakteristiska för denna inredningsstil, med detaljer i guld, silver eller kristall.
Modern
Det här är en minimalistisk och ganska enkel inredningsstil utan alltför mycket krimskrams och tillbehör. Möblerna i denna inredningsstil har ofta rena linjer och vinklar och står i en öppen planlösning. De har ofta färger som grått, beige, svart och vitt. Kvalitet går före kvantitet, därför ser man ofta designmöbler i denna inredningsstil.
Orientalisk
Den orientaliska inredningsstilen är mycket stämningsfull, med varma färger som terrakotta, petrol, beige, vit, gul, guld, brun och svart. Det är många mönster i hela inredningsstilen, både på mattor och på taklampor. Denna inredningsstil kräver grovt trä, tyg, mosaik och speglar.
-
StängdVill du veta mer?
Läs mer om utökad garanti
Varje vecka kan våra priser ändras beroende på lagertillgänglighet och föregående veckas försäljning. Priserna kan därför höjas eller sänkas, men också vara desamma som tidigare. Dagen då priset sätts igen indikeras av det antal dagar som anges med priset
Den angivna besparingen är alltid baserad på rekommenderat pris. Detta rekommenderade pris (MSRP) är tillverkarens rekommenderade detaljhandelspris för produkten. Lamporochljus anger det rekommenderade priset som referenspris.