Utökad garanti

Varför välja utökad garanti?

utökad garanti ger dig tre års extra säkerhet utöver den tvååriga lagstadgade europeiska garantin. Det innebär att du skyddas mot skador som har orsakats av kortslutningar, vatten och andra defekter som kan uppstå på lampan under denna period. Framför allt ger detta dig sinnesfrid. Vi lovar, vi vill inte göra livet jobbigt för dig.

 

Lagstadgad garantitid Treårigt utökad garanti
Två år Fem år

 

Hur skyddar utökad garanti mig?

 

Kortslutningsskada

Kortslutning kan ske på nolltid. Detta händer ofta när en eller flera elektriska ledningar rör vid lampans anslutning. Detta kan förstöra din snygga lampa. Täcks detta av den lagstadgade garantin? Nej, men med det 3-åriga extra utökad garanti behöver du inte längre oroa dig för detta.

 

Fall- och slagskador

Olyckor händer innan man vet ordet av. Monterade du inte lampan helt rätt eller har den skadas av någon annan orsak? Det är väldigt tråkigt när det händer. Som tur är täcker vårt försäkringspaket även fall- och slagskador, så att du kan byta ut den trasiga lampan mot en ny.

 

Vattenskada

Har din lampa skadats på grund av att den kommit i kontakt med vatten? Då kan du få din produkt ersatt med en ny. Vi förväntar oss givetvis att du endast placerar lampan på en plats som den är avsedd för. Om du inte vet exakt vilken lampa du ska placera var, läs vår artikel om IP-värden för mer information.

 

Ej utbytbar LED

En ej utbytbar LED innebär att ljuset redan är integrerat i armaturen. Ljusmodulen är fastsatt i lampan. Du behöver alltså inte beställa en separat glödlampa när du köper en lampa. Du kan inte ta bort denna LED-modul från lampan och därför kan du inte heller byta ut den. Det gör det väldigt irriterande om lampan går sönder. Med utökad garanti behöver du inte oroa dig för du får en ny lampa av oss.

 

Kan jag få utökad garanti med varje produkt och hur mycket kostar det?

Nej Produkter som kostar mindre än 275,00 kr omfattas inte av utökad garanti och inte heller glödlampor och tillbehör. Om en produkt uppfyller villkoren kostar utökad garanti 15% av produktpriset, med ett minimum på 110,00 kr. Vid varje produkt finns en angivelse om du kan köpa till ett extra utökad garanti.

 

Hur kan jag köpa utökad garanti?

När du väljer en produkt har du möjlighet att lägga till det extra utökad garanti till din kundvagn. Du kan markera detta alternativ. Utökad garanti läggs till din beställning när du sedan fortsätter beställningsprocessen'. Att välja utökad garanti är naturligtvis inte obligatoriskt.

 

Hur återbetalar vi en trasig lampa?

Om din produkt är trasig och du har valt det extra utökad garanti är det inte mycket du behöver göra. Kontakta vår kundtjänst. Berätta vad som hände, bifoga ett foto och skicka oss ditt namn och din adress. Vi kan då direkt se om du omfattas av utökad garanti villkor.

Om vi går med på att ersätta dig kommer följande att hända

  1. Enligt villkoren för det extra utökad garanti ger vi dig alltid samma produkt
  2. Om samma produkt inte längre finns tillgänglig ger vi dig en likvärdig produkt
  3. Om det inte finns någon likvärdig produkt får du en kreditnota motsvarande inköpsvärdet
  4. Vi återbetalar inga pengar till dig
  5. I händelse av bedrägeri har lamporochljus rätt att ensidigt avbryta utökad garanti och kreditera inköpsvärdet för utökad garanti pro rata.