Taklampa ovanför ditt matsalsbord: 3 tips

Belysningen är alltid den sista touchen som fulländar din interiör. En pendel ovanför din matplats skapar ett perfekt statement samtidigt som den kompletterar din inredningsstil. Läs mer nedan och få några tips till den perfekta pendellampan!

Tips 1: Pendellampans funktion

Bestäm dig först för vilken taklampa som passar din inredningsstil och vilken typ av ljus du behöver kring ditt matsalsbord. Föredrar du ett varmt och mysigt ljus eller är du ute efter klarvit, funktionell belysning? Vill du kunna välja mellan båda är en god idé satsa på en dimbar pendellampa. Med en dimbar lampa kan du enkelt kontrollera ljusstyrkan för önskad effekt.

”Less is more” när det kommer till taklampor, försök att hitta en lampa som är både funktionell och snygg men som inte konkurrerar med matsalsbordet – kom ihåg att du ska ha lust att se på den varje dag.

Tips 2: Pendellampans perfekta höjd

När det gäller matsalsbelysning är lampans höjd avgörande eftersom du vill ha perfekt ljus utan att lampan hänger i vägen eller bländar. Ta hänsyn till storleken på ditt middagsbord, men för ett bord med 4-6 sittplatser är det ofta lämpligt att hänga lampan 60-70 cm över bordet.

Beräkna avståndet från bordsytan till lampskärmens underdel och se till att lampan hänger i ögonhöjd när du står upp, och så du kan se innerskärmen när du sitter ner. Satsa gärna på en justerbar pendellampa så du kan ställa in den på önskad höjd.

Tips 3: hitta en pendellampa som passar din inredning

Det må låta självklart men detta är kanske något av det viktigaste när du köper en ny taklampa och vill ha en enhetlig stil i din interiör. På Lamporochljus har vi delat in våra lampor i stilkategorier för att göra det lättare för dig att välja precis rätt pendellampa.

Nyfiken? Se våra topp-3-bud på den perfekta lampan till matplatsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *