Modern Style living

modern lampor

Vad precis är modern stil och inredning? Jo, modern stil har inredning som följer de senaste trenderna inom interiör och dekor. Idag känntecknas modern inredning av rena linjer och enkelhet med exempelvis stora möbler, statement centerpieces och lyxiga material som kompletterar dekorens helhet.

I modern interiör är de huvudsakliga färgerna vitt, svart, jordtoner och grå nyanser. Det är viktigt att välja färger som passar med stilen samt dina möbler. Om du vill lägga till några starkare färger kan man alltid välja en accentfärg på en vägg, men kom ihåg att välja en färg eller tapet som kompletterar, inte tar över rummet eller den lugna känslan som en modern look ger. Accentfärgen kan också användas på accessoarer såsom vaser, kuddar eller t.ex. en fåtölj om man inte vill måla om en vägg.

De två viktigaste egenskaperna hos en moderninspirerad inredning är öppenhet och utrymme, såsom en öppen planlösning rum där vardagsrum, kök och matsal är i ett öppet utrymme. Med ett sådant öppet utrymme behöver man stora, men enkla möbler för att skapa volym utan att ”överväldiga” rummets intryck. Välj enklare tv-bänk, skänkar och bokhyllor utan många krusiduller, och i sovrum och kök bör inbyggda möbler. Man ser ofta skåp och förvaring som ”svävar” över golvet eller är vackert inbyggda som bidrar till inredningens effekter vilket är nödvändigt i en modern inredning.

lampa drip

Typen av material som kan användas på möbler i en modern inredning är enkla, såsom metall, krom, läder och trä. Trä och läder används för att ge rummet mer värme och personlighet, och är bra om man gillar att blanda texturer. Runda former är ett effektivt sätt att tillföra lekfullhet i ett annars enkelt koncepts, tänk dig till exempel en vackert röd soffa och ett runt glasbord i ditt vardagsrum; detta skapar variation och en lekfull look.

Planera hur du vill att din moderna look ska se ut innan du går ut och shoppar möbler och accessoarer, för det är viktigt att ha ”less is more” i tankarna. Enkelhet och en icke-plottrig look är det som skapar en modern inredning och välj istället ett fåtal accessoarer som står ut som ett statement. Om du föredrar många accessoarer så kan man placera dessa i grupp för att behålla lugnet och enkelheten i rummet.

Belysning är också en av de viktigaste delarna som ska passa med den övriga inredningen och ha design i samma stil. Modern belysning har en ren och enkel design, och spottar, moderna pendellampor och ljusskenor är utmärkta val till ett modernt hem.

Välj LED-ljuskällor för att få ett varmt ljus och lampor som håller i lång tid.
Golvlampor är ett utmärkt sätt att förstärka looken i ett vardagsrum eller matsal, och speciellt ’arc-lampor’ och dimmbara golvlampor är bra, då de skapar ett statement men kan anpassas.

Den centrala tanken och konceptet i en modern dekor är att det ska vara öppet och rymligt med minimalistiska möbler. Det kan vara svårt att hänga med på alla de senaste inredningstrenderna hela tiden, men det finns massvis av möbler och lampor som har en modern men tidlös design som är utmärkta val. Ändra istället de små accessoarerna såsom tavlor, fruktskålar och vaser.

button till webshoppen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *