Minimalistiska designermärken för ditt hem

designermärken

Designertstilen

Tidigare så har det bara varit väldigt rika och kända personer som haft råd att inreda deras hem med möbler och accessoarer från designermärken. Detta har dock förändrats allt eftersom det dykt upp fler prisvärda märken så att gemene man också har råd med stilen.

Minimalistiskt och tidlöst

När det gäller designerstilen så är nyckelorden modernt, rent och enkelt. Detta skapar i sin tur en känsla av lyx och elegans. Vanligtvis så kommer märkena bakom dessa möbler från Skandinavien, Italien och Storbritannien. Alla dessa inflytelserika designers fokuserar på minimalistisk och tidlös design som skapar innovation och en vacker men enkel look.

design

Fokusera på basfärger

Basfärger så som svart, grått, vitt och övriga neutrala toner passar väldigt bra till denna stil och dekor. Om det visar sig att det blir lite för kallt med basfärgerna så kan man addera några kontrastfärger som ger liv och värme åt hemmet. Just nu så neonfärger populärt och används ofta för att komplettera stilen. När det gäller möbler så satsa på dem tillverkade i trä eller läder, vilket skapar en varm och mysig atmosfär. Om du önskar att addera mönster så välj abstrakta och grafiska konstverk samt accessoarer.

Naturligt och modernt

När det gäller denna dekor så använd inte enbart naturliga material som trä och läder, utan addera gärna betong och glas också. Kombinera det med moderna material som krom och stål. Golvet ska vara av betong eller stora plattor med tegelramar. När det gäller hyllor så väl gärna dem i vitt, metall eller ljust ekträ.

belysning design

Enkla och raka former

Rektangulära, runda och ovala former är stilrena och används ofta för att skapa denna stil. Addera gärna intresseväckande detaljer såsom annorlunda vaser och lampor. Konstverk är den vanligaste förekommande dekorationen inom denna stil. En färgstark canvastavla på vita väggar ger liv åt det i övrigt neutrala rummet.

Accessoarer såsom timglas i glas, konst och personliga detaljer ger denna stil dess originella och spännande look under förutsättningen att dessa accessoarer följer inredningsstilen i övrigt. Fokusera på få men vackra detaljer för att få den där tidlösa känslan. Denna inredningsstil blir aldrig omodern, den är tidlös och kommer att fungera i ditt hem under många år framöver.

button till webshoppen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *