Halogenlampor är ute, LEDs är det nya

Sluta köpa halogenlampor

Halogenlampor förbrukar upp till tio gånger mer energi än LED med samma lamputgång. Så det är ingen en överraskning att halogener försvinner från marknaden eftersom de är omiljövänliga eller energi ineffektiva. Vi förklarar mer nedan.

Varför försvinner halogen från marknaden?

Europeiska Unionens krav på energieffektivitet blir strängre, vilket nu påverkar ljusbelysning. Den 1a september 2018 har EU: s medlemsstater beslutat att stoppa produktionen av halogenlampor. Varför? Jo det här beror på att halogen har en energimärkning D medan LED har en energimärkning A ….
Se skillnaden, så förstår du varför.

Halogen: mer värme än ljus

När man använder halogenlampor producerar de mer värme än ljus. De omvandlar cirka 10% av sin energi till ljus och resten i värme. Medan LED är dessa förhållande den fullständiga motsatsen.

Halogenbelysning kan fortfarande köpas och användas, men de är i en fas där de åker ur sortimenten. Du kan fortfarande få halogenlampor och ljus från belysningsbutiker där det fortfarande finns tillgängligt på lager. Men en ny fas har börjat där allt kommer att bytas ut helt till LED.

Byt ut halogen till LED

Byt ut halogen till LED Framtiden för LED ser ljus ut. Som vi nämnde tidigare är LED mycket energieffektiva, de varar längre (i genomsnitt 35 000 ljustimmar) och dessutom finns de i olika färger och lamptyper. Glöm inte att kolla in vårt RGB-sortiment på vår hemsida!

Men allting är inte roligt när det gäller LED, det finns mer utrymme för förbättringar. LED-lampor kan inte dämpas lika enkelt som en traditionell halogenlampa, LED-dimmerströmbrytaren börjar bara arbeta vid en specifik strömkraft som gör att dess förmåga att dämpas försvåras med LED. En annan aspekt kan vara att LED-lamporna är dyrare, det är vi är medvetna om! Men vi tror att det är definitivt är värt det, eftersom fördelarna är fler och dess lång livslängd gör det värt att köpa!

I slutändan uppväger fördelarna med LED-lampor definitivt nackdelarna. 1-0 till LED! Använder du fortfarande halogen i ditt hem? Det är inte ett problem, du kan helt enkelt bara börja byta ut dem med LED så snart som möjligt och välja från vårt breda utbud av LED. Är du i behov av atmosfär? 100% garanti när det gäller LED!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *