Den industriella stilen!

industriella lampor

En stil som jag älskar! Den industriella looken är stilren och utan en massa krångel. Det är enkelt att med hjälp av industriell design sätta sin egna personliga prägel på inredningen genom att använda sig av dekorativa detaljer som t.ex. stora lampor, ståltrappor, metallådor och tegelstensväggar.

Grunden för den industriella stilen börjar med minimalism – tänk dig coola färger såsom svart, vitt, grått, armégrönt och olika nyanser av brunt. Material som t.ex. betong, lera och sten passar perfekt in i den industriella stilen och skapar en naturnära känsla.

Det är egentligen väldigt enkelt, allting som är ’’naturligt’’ och som har en robust touch passar in i den industirella stilen. Det kan vara allt från accessoarer av läder, betong till trä. Varför inte satsa på någon av följande spännande kombinationer – ett matbord i stål mot en hård tegelvägg, en köksbänk i trä mot en vägg av betong eller stora läderfåtöljer på ett kallt stengolv. Allting handlar om att kombinera färger och material för att skapa en intressant look. När det gäller att kombinera olika möbler och detaljer så sträva alltid efter att ’less is more’. Det kan aldrig bli fel så länge man håller det minimalistiskt och enkelt.

Tegelväggar, stålrör eller träpaneler är grundstenarna för att skapa en öppen industriell yta. Dessa attribut ska framhävas för att få en sann industriell look. Dock har inte alla hem en autentisk tegelvägg men detta kan enkelt lösas genom en tapet. Allt för att skapa den äkta, orörda samt robusta stilen.

Iögonfallande och uttrycksfulla detaljer ska vara stora och enkla så att en stor möbel kan få bli det centrala i rummet utan att en massa smådetaljer får ta alltför för mycket fokus. T.ex. så kan det vara en stor och vacker soffa, stort matbord i trä eller stål. Lägg bara på minnet att möblerna inte ska vara nymålade eller glansiga utan det ska vara lite slitet, gärna ha en yta med struktur och vara robust.

Kombinera inte alltför mycket olika färger och material utan se vad som passar in på det specifika området och fundera över vilken industriell stil du strävar efter. Variation med en röd tråd är nyckeln så tänk över vilka typer av möbler, material och design som kan tänkas passa in. Var inte rädd för att använda coola färger i kombination med en i övrigt minimalistisk och enkel inredning. Man kan vara rädd för att detta kommer att skapa en kall känsla men med hjälp av rätt belysning så kan man ändå skapa en varm och välkomnande atmosfär. Det finns ett stort utbud av robusta och industriella lampor som kan hjälpa en att uppnå den känslan.

Tänk dig stora och robusta lampor som t.ex. fabrikslampor som hänger ner från taket. Dessa fångar omedelbart blicken när man kliver in i rummet tack vare dess robusta och unika utseende men de skapar också en välkomnande känsla tack vare sin goda belysningsförmåga. Skapa den ultimata industriella looken genom att hänga upp lamporna i en kedja.

golvlampor industriella

Komplettera lamporna med vackra samt dekorativa LED-glödlampor. Dessa glödlampor sparar inte bara energi utan har också en längre livslängd. Dessa rustika och dekorativa glödlampor är minst sagt trendiga år tack vare dess förmåga att skapa vacker och stämningsfull belysning.

Genom att använda inredningsdetaljer så kan man göra sitt hem personligt för att balansera färger och för att få en varmare atmosfär om man tycker att det blir lite för kall. Du kan skapa ett helt nytt helhetsintryck genom små och enkla lösningar, t.ex. så kan du under vintermånaderna skapa en varmare ton i hemmet med hjälp av färger såsom beige, rött, brunt, mörkblått och andra mörka färger. Under sommaren vill vi gärna ha en mer fräsch och cool atmosfär så då ska man satsa på pastellfärger som mintgrön, ljusblått, ljusrosa med flera. Dessa förändringar kan vara allt från att byta ut lampskärmar, kuddar, filtar eller vad som annars fungerar med din industriella inredning.

Med hjälp av alla dessa tips så kan det inte gå fel när det kommer till den industriella looken! Kom bara ihåg att – ’’less is more’’.
Tänk också på att det i slutändan är din personliga stil som ska genomsyra inredningen och det är det allra viktigaste att tänka på när du står och ska välja vilka möbler och inredningsdetaljer som ska få skapa ditt hem.

button till webshoppen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *