Classic Decor Style

När vi säger ”klassisk” stil så menar vi lyxig, komfortabel, elegant och kvalitetsdesign. Den klassiska stilen är mer romantisk då den inkluderar råa och rena material. Den har en mer storslagen och genomtänkt känsla med mer dämpade färger. När man tänker på en klassisk stil så förknippas det ofta med välstånd men du behöver inte ha en stor budget för att skapa denna look. Det handlar i grund och botten om att skapa en illusion av det.

Luxury

Iögonfallande material, djupa och intensiva färger, glänsande metall och påkostade möbler är grunden för att skapa en lyxig och klassisk dekor.
Genom att använda djupa och mörka färger såsom mörklila, mörkblå och olika nyanser av svart samt brunt så framhävs den övriga inredningen. Dessa intensiva och mörka färger kompetterar lyxiga färger så som guld, silver och krämvitt. Addera också material som sammet, mörkt trä, läder och marmor. Tillsammans skapar detta en lyxig och klassisk inredning.

classic decor

Golv, väggar och belysning

Klassisk design är mer än bara möbler. Möblerna står för lyxen, välståndet och glamouren då de vanligtvis är antika och detaljrika möbler som ser väldigt dyra och exklusiva ut. Överdrivna och stora möbler ger en känsla av välstånd och överflöd som t.ex. stora öppna spisar, lampor och soffor. Möbler gjorda av sammet eller läder skapar en spännande känsla och fungerar som en kontrast tillsammans med smidigare möbler med klassiska detaljer. Om du vill ha en mer lågmäld klassisk look så kan du kombinera den klassiska stilen med moderna och rustika möbler.

Accessoarer

Accessoarer är viktiga för att skapa ett bra helhetsintryck. När det gäller den klassiska stilen och designen så välj mer antika accessoarer så som tavlor, skulpturer och en vacker spegel som passar din i övrigt klassiska design. Glöm inte att addera en personlig touch till din inredning för att skapa ditt drömhem. Kom också ihåg att du behöver inte en enorm budet för att skapa ett klassiskt hem utan du kan alltid hitta möbler som utstrålar elegans och välstånd för att säkra att helhetsuttrycket du strävar efter uppfylls.

button till webshoppen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *