Antique Country Style Decor

Många finner det inspirerande att ta en bit av landet till stan via inredningen och den antika lantliga stilen är den perfekta lösningen för att göra detta. Antiklantlig dekor är en shabby chich form av vintage och det innebär att man kombinerar det rustika med det antika. Man tar lantliga möbler och accessoarer som har en historia.
Stilen är inte bara varm och naturlig utan också charmig och romantisk. Mjuka pastellfärger, ljusa accessoarer med rostiga eller väderbitna möbler eller ståldetaljer. Denna stil och dekor som skapar en helt fantastisk atmosfär och ger liv åt hemmet.

Mjukt

Basfärgerna inom den antika och lantliga stilen är vitt, brunt och pastelliga toner som mjuk rosa, ljusgrönt och blått. Golvet är också en essentiell del av denna stil. Trägolv av ek eller furu med vit eller grå finish.
När det gäller hyllösningar, så kan man alltid köpa hyllor och måla om dessa om det finns behov för det. Mönstrad tapet i sin tur kan vara perfekta för att fylla lite dött utrymmer eller för att skapa en iögonfallande detalj. Välj en tapet med blommor, fåglar eller barockt tema för att skapa en romantisk och charmerande atmosfär.
Valet av material är också viktigt, välj gärna tyger såsom bomull, lin, ull eller spets.

antique country decor style

Allting behöver inte nödvändigtvis vara antikt

Möbler är ryggraden av den antika och lantliga dekoren när det gäller accessoarer. Tänk dig gamla kinesiska skåp fyllda med spännande föremål som t.ex. religiösa figurer och krukmakeri. Kombinera gärna rustika träpaneler och franska fönsterluckor med rostiga detaljer och glasaccessoarer för att framhäva det rikligt dekorerade rummet.
Välj en tygsoffa med knappdetaljer för en mer klassisk look. Fullända området med trästolar och soffbord bestående av en vacker tavla med glasskiva med ett metallunderrede.
Titta närmare på de klassiska linjerna och formerna på dessa. Undvik enkla, tajta och symmetriska linjer då det handlar om att skapa en mjuk men fortfarande rustik look.

Lätt att hitta

På det stora hela så handlar det om att kombinera gamla möbler och accessoarer. Du kanske tänker att det är svårt att hitta möbler och accessoarer för att uppnå denna stil, men det stämmer faktiskt inte. Det finns så många ställen där du kan få tag i den rätta möbleringen för denna typ av inredning.
Idag finns det många butiker, både fysiska och online, som specialiserar sig på denna stil. Du kan också hitta butiker som säljer antika föremål och marknader som har detaljer som kompletterar denna dekor. Om du letar efter säregna föremål för att fullända looken så är det i dessa butiker enkelt att hitta det.

button till webshoppen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *